idrogrena

BEVEZETÉS A BIOSTIMULÁNSOK KÖRÉBE: A POLIAMINOK

A GRENA összes termékének gyártása az állati vágásból származó hulladék anyag autoklávban történő forralásos kezelésével történik. A proteinek természetes hidrolízise a forralás folyamata által következik be. A IDROGRENA-t a vágásból származó hulladék páratartalmából vonják ki, mivel az autokláv kezelés folyamán a gaztérbe kerül. Az egész folyamat vegyi anyagok hozzáadása nélkül történik. Az aminosavakat természetesen már tartalmazza a GRENA-MATRIX (alapanyag) szerves anyaga és így meg-találhatóak az előállított termékben is. A IDROGRENA esetében pedig a páratartalom kivonása után, a desztilláció által nyert anyag tartalmazza a szerves poliaminokat, melyek a kiinduláskor is jelenlévő aminosavakból keletkeznek.
A Catalina Acuna Costa Rica-i Egyetem számára készített kutatási eredményei egyértelműen kimutatják a poliaminok, mint alapvető molekulák jelentőségét a növények fejlődése szempontjából. De mik azok a poliaminok? Ezek valójában az aminosavak boiszintetizánsai, amelyek az aminosavak lebomlásából származó szerves molekulák. A IDROGRENA-ban megvizsgálták a 2-PHE és a spermin jelenlétét. A 2-feniletinamint a fenilalanin aminosav, míg a spermint az arginin bioszintetizálja. A kettő közül a spermint tanulmányozták alaposabban.

MIÉRT OLYAN FONTOSAK A POLIAMINOK?

fokozzák a fitoalexinek természetes képződését, mely szoros kapcsolatban van az igen érzékeny növények reakciójával a kórokozók támadása ellen. A virágzat szerkezetének megfelelő fejlődésében fontos szerepük van, elősegítve a sejtosztódást, a gyümölcsök reprodukciós szerveinek növekedését és kifejlődését. 

A poliaminok jelenléte nagy mértékben emeli a növények stressztűrő képességét a szárazság és a talaj magas sótartalmával szemben. Kiváló átültetés utáni kezelésre illetve szélsőséges éghajlati feltételek (gyökér-rothadás, fagy, jégeső) mellett.
A poliaminoknak köszönhetően, a IDROGRENA bizonyítottan alkalmas a beporzó rovarok virágokhoz “csábítására”, ugyanakkor távol tartja a va-don élő állatokat a művelt területektől.

IDROGRENA

Folyékony szerves nitrogénműtrágya – Folyékony húsolási hulladék
szuszpenzió – Bio minőségű termésnövelő

ÖSSZETÉTEL

  • Nitrogén (N) összesen  3%

AMINOK

  • 2-fenetilamin 2,4 mg/Kg
  • Spermin 3,6 mg/Kg

JELLEMZŐK

Az IDROGRENA növekedésserkentő, szerves poliamin alapú folyékony szerves műtrágya
(levogir-aminosavak 20%, ebből 90% szerves poliaminok) húsipari vágási melléktermékek
– csirke, nyúl, hal – meleg extrakciójával és hidrolízisével készült, reagensek alkalmazása
nélkül. A termék koncentrációja desztillációs folyamat eredménye. 

Az IDROGRENA hatékonysága főként a szerves vegyületek azonnali felhasználhatóságán alapul, melyeket a kultúra növényei és a gyökerek közelében élő hasznos mikroorganizmusok azonnal felvehetnek. Az IDROGRENA-t összetevő szerves aminok poliamin típusúak, növekedésserkentő hatásukon túlmutatóan (alacsony koncentrációban hatnak a növekedési, differenciálódási és fejlődési folyamatokra) egyéb fontos hatásaikat is kimutatták:
• gyökérfejlődés, melyet a sejtosztódásra – és szaporodásra való jelentős hatás okoz;
• a Brix-érték növekedése, köszönhetően a különböző – például kálium – csatorna receptorok (fehérje) modulátoroknak;
• Gyomirtás, vízhiány, hideg, forróság okozta stressz csökkentése,e;
• a mikroflóra szaporodása a gyökerek közelében;
• továbbá vonzza a beporzó rovarokat, ezzel elősegíti az entomofil beporzást (méhek,
lepkék, éjjeli lepkék és bogarak).
Az IDROGRENA lombtrágyázással és trágyázó öntözéssel történő kijuttatásra készült; a
desztillálásnak köszönhetően sóktól mentés, kémhatása az ideális PH7. Ez lehetővé teszi, hogy számos, kis mennyiségű kijuttatást végezzenek (ez az a módszer, mellyel az IDROGRENA előnyei a legjobban érvényesülnek). Nem okoz fitotoxicitást és egyéb felhalmozódást, ezzel biztosítja a kultúrák dinamikusabb kezelését és az állandó, kiegyensúlyozott táplálási szintet a növény teljes termő időszakában.
Tárolási hőmérséklet: 10-30 °C /

Halmazállapot: opálos folyadék. Fajsúly: 1.032
Kapható kiszerelések: 5 L, 25 L, 200 L, 1000 L